• Blogg

Juli passerade alldeles för snabbt. Semestern går mot sitt slut och är just hemkommen efter tre veckors husvagnstripp till norra Norge. Tio dagar tillbringades på Lofoten, och resten på fastlandet, Hamaröy. Vädret har varit växlande från 8 plus till 26 grader. Vi har totalt slappnat av från all vardagsstress och laddat upp med ny energi inför kommande arbetsår. Nästa sommar planeras redan.

Vår Norgetripp avslutades i Säter i Dalarna med "En fotografisk resa i tid och rum" där jag var en av föreläsarna och hängde bilder på planket. Det var mitt andra år här och alltid lika roligt att återse gamla vänner och stifta bekantskap med nya och lyssna på fantastiska föredragshållare. Vi passade på att besöka Säters gamla mentalsjukhus, på bilden ett utsnitt av den gamla paviljongen från 1912. Huset är igenbommat, svårt förfallet och tyvärr blivit utsatt för mycket skadegörelse. Trots detta finns de folk som tar sig över en fem meter hög mur för att komma in, vilket är förbjudet och förenat med fara. Jag nöjde mig med att titta in i några fönster på bottenplan. 

Tiden går ibland alldeles för snabbt, nu har det redan gått en vecka in i juli. Juni har varit en lugn månad rent fotografiskt, varit nere på "min" strand vid havet några gånger, men har inte haft inspirationen för att fotografera. Plockade ner utställningen på Scandinavian Photo, fantastiskt roligt att få haft bilder där i två månader. 

Juni har varit en lugn arbetsmånad då alla elever slutat, skönt att varva ner lite inför semestern som infinner sig nu till helgen,ska bli underbart skönt att få åka norrut igen till mitt smultronställe, Lofoten. Ljuset är fantastiskt sommar som vinter, men lite svårt med ljuset på dagen då solen står så högt och det blir ganska platt, nätterna är bäst. Motiven saknas däremot inte, allt från det lilla till det stora mäktiga landskapet med de underbara fjällen, det smaragdgröna vattnet och de vita fina stränderna. I år har jag en tanke, en idé med fotograferandet, hitta motiv som blir vackra i svartvitt, då går det ju även fota mitt på dagen, får se hur denna sommaren blir vädermässigt 

Jösses vad snabbt tiden går, i morgon är det redan 1 juni. Maj månads höjdpunkt blev vår vernissage/uställning den 7 maj med nio fotografer från Biofoto Väst på Scandinavian Photo i Mölndal.Mitt tema var ju mina isbjörnsbilder från Svalbard i september 2015. En av de första riktiga varma dagarna så det var ju såklart inte till vår favör. Men många kom och var nyfikna på Svalbard och det var riktigt roligt att få berätta om min resa. Utställningen hänger här hela juni månad, så är ni i närheten så passa på att kika in. 

För övrigt inte mycket fotande denna månad, haft mycket annat på agendan. Nu längtar jag bara till semester i juli månad, men först juni och lite annat smått och gott som händer.

April är inte riktigt slut än, men hinner knappast i helgen då den blir intensiv med flytt, bägge mina döttrar flyttar till nya lägenheter och jag ska även då passa barnbarnen. April har varit en lugn månad, skönt, fast med lite pyssel för kommande event, se nedan.

Lite fotografering har det blivit, var nere på min favoritstrand Laxvik hemmavid och var en bit ut i havet med mina vadare och fotograferade. Stativ var att glömma då vågorna var för starka för att det skulle bli stabilt, men det var roligt att fota ur ett annat perspektiv än det vanliga från stranden. 

Lite som händer nu i maj är en annorlunda utställning på Scandinavian photo i Mölndal där jag tillsammans med åtta andra fotografer ställer ut naturbilder, vi  tillhör alla Biofoto Väst. Vår vernissage är den 7 maj mellan 11-14 i lokalen utanför butiken, vi kommer hänga här maj och juni, och öppettiderna är detsamma som butikens. Hoppas se många av er på vernissagen.

Ännu en månad har passerat, tiden går alldeles för snabbt. Vintern är slut och en vårmånad har passerat. Även jag ser fram emot sommar sol och lite värme, mest ljuset och de längre dagarna, värmen är jag lite kluven till.
Mycket har hänt denna månad. Jag var månadens konstnär på Halmstad Art och Design med mina isbjörnsbilder, och fanns i butiken två lördagar. Många kom in och ville höra mer om min Svalbardsresa. Har även haft en bildvisning på Falkenbergs fotoklubb. 

Men det bästa och roligaste var att bli en av de utvalda till Hallands konstförenings jurybedömda Vårsalong 2016. Det var en fantastisk känsla att få bilderna bedömda av en känd fotokonstnär.

Mina tre bilder var från min  Lofotenresa i februari, rykande färska bilder. Skagsanden i Flakstad är en av mina favoritstränder, från fjället rinner det ut en bäck som drar med sig segment och vid ebb bildas det fantastiska mönster som syns på bilden. Det är lika roligt att fotografera det vida som att fotografera alla mönster på nära håll. Alla tre bilderna kan ni se här på hemsidan under naturfotokonst.

Nu väntar nya äventyr i vår som ska förberedas

Nu är det visserligen 1 mars, men här kommer månadens händelser från februari månad. Detta blogginlägg handlar om min resa till Lofoten. En fantastisk vecka med mycket varierande väder och fantastiskt ljus som varierade från dag till dag denna vecka. Jag reste med Magnus Lindbom/Creative Adventures tillsammans med tre andra. Vi bodde i den fina lilla byn Reine på gästhuset  "Det Gamle Hotellet som drevs av Lilian Dijkema, måste ge ett stort eloge till detta mysiga familjära hotell med fantastiskt värdskap och mycket god mat, och även stort eloge till Magnus som var en fantastisk ihärdig guide och lotsade oss rätt. 

Härifrån reste vi runt och besökte alla vackra stränder på Lofotens västsida. Dessa var, Utakleiv, Fredvang, Skagsanden med otroligt fina sandmönster, Vikten, Unnstad surfparadiset, Haukland, Myrland. Skagsanden och Utakleiv hann vi med två gånger och ingen dag var den andra lik i väder och ljusförhållanden. Tidiga morgnar, innan solen hade gått upp och tills solen gick ner, långa härliga dagar och mycket frisk go luft i lungorna. Tröttheten kom  som ett brev på posten-:) men en härlig trötthet. Mycket fotograferande och många goa skratt blev det denna underbara vecka. Bilden ovan är tagen den första morgonen i Reine, Olstinden, ett populärt fotomotiv. och vi var långt ifrån ensamma på alla våra utflykter, Lofoten är ett mycket polulärt resemål för naturfotografer, vilket jag kan förstå. Jag har besökt Lofoten sommartid många gånger, men vintern är nog det jag kommer gilla bäst. 

Nu ska det bli spännande att hinna med att titta över alla mina bilder och förhoppningsvis se en utveckling i mitt fotograferande från dag 1 till veckans slut och givetsvis ska jag uppleva detta fler gånger

Min hemsida och blogg är väldigt dåligt uppdaterat, ser på antalet sök att det är en hel del som hittar hit, så skärpning gäller nu.

Tänkte börja med att sammanfatta varje månad, kanske det hänt något roligt att få skriva om.

Till min stora glädje så bjöd januari på lite vinter här i södern. Jag älskar ju kylan med snö och is. Inte lätt att hinna med att njuta av alla dagar då jag har innejobb. Men nu går vi mot ljusare tider
och lite mer vinter får jag hoppas på innan våren anländer. 
Lite vackra ismönster foton hanns med, och även någon bild med snö och rimfrost. 

En lördag åkte jag och gubben ner till Måkläppen i Falsterbo, detta vackra naturreservat håller ju öppet för allmänheten bara få månader varje vinter. Första gången jag var här och det var ju så klart en fantastisk upplevelse, mycket annnorlunda än stränderna hemma i Halmstad. Här på bild syns gubben och Camilla Noresson som som ofta är här, tack för fin guidning Camilla! Får bli en sväng nästa vinter också!

 

Jag älskar havet, känna de salta vindarna smeka ansiktet, vinden som blåser i håret, de mjuka klipporna, den mjuka sanden lika mycket som att strosa i den tysta skogen, känna alla dofter, njuta av ensamheten. Det finns alltid motiv att fånga med kameran.  Men häromdagen stannade allt upp några minuter när jag såg Råddjuret med sitt kid som tittade på mig, vi stog där några minuter och jag hann få en bild på den lilla familjen innan de stack iväg in i skogen, vilken lycka att få se dem

ja eller kors i reflexen-:) denna goa lilla makrobild tog jag på stranden en vårdag för några år sedan. I datorn sedan såg jag det lilla korset i vattenreflexen. Tyckte det var en wow känsla. Så bilden är inte photoshoppad-:)

Bloggarkiv

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Inger Palo » Mars 2016:  ”Härliga härliga bilder! Roligt att du valde dina sandmönsterbilder, dem tillhör ..”

  • Camilla Noresson » Mars 2016:  ”Härligt Bente. Det är du väl värd med dina fina bilder. Vi måste ta oss dit med ..”

Bloggarkiv

Länkar

-